sábado, 20 de diciembre de 2014

Barranc de San Pascual

La caminata d'avui ha sigut una miqueta improvisada. La setmana passada semblava que tots teníem plans que ens impedirien eixir a caminar (ja se sap, sopars d'empresa i celebracions per l'estil). Però Basseta va moure el WhatsApp explicant que havia somiat que pujàvem al Canyo i baixàvem per la Penya de l'Heura fins a arribar a esmorzar al Camp de Tir. La idea va tenir ràpid acolliment i es van apuntar Toni, Pastu, Ramón i Paco (Pablo estava a Granada).

A les 8 eixíem de l'Ajuntament per a pujar per la "senda de la burra" o "dels gelaters" fins a la Mas del Canyo. Una mica més amunt del pou de neu hi ha un pal indicador que marca una desviació a la dreta, per una senda amb molt pendent que passa per la Penya de l'Heura, on hi ha un mirador impressionant. La baixada continua fins al fons del Baranc de San Pascual i condueix a Torretes. Una mica més a baix teníem el restaurant del Camp de Tir, on Fernando ens ha preparat un esmorzar en gran.

Com sempre, us deixe el perfil de la ruta en Endomondo, l'àlbum de fotos en Google+ y en Flickr, un mapa en Google Maps y un pase de diapositives.

Bon Nadal a tots!




sábado, 13 de diciembre de 2014

Des d'Ibi a la Torre de les Maçanes

Avui hem viscut una experiència difícil d'oblidar. A les 8 del matí ens reuníem Pastu, Marta, Sergio, Ramón, Toni, Pablo i Basseta, amb la intenció d'arribar fins a la Torre. Allí ens vindrien a arreplegar en automòbil per a anar-nos a menjar a Alcoleja i celebrar l'arribada de les festes de Nadal.

En la pujada pel camí de la Boquera hem tingut un temps ennuvolat i poc fred. Hem vist el sol en arribar al refugi, però hem seguit fins a quasi arribar a la carretera de pujada a la Carrasqueta. Al "Mas de San Ignacio", al costat d'uns aljubs antics i de la "Cava o Pou del Carrascó de d’Alt", hem esmorzat.

A continuació, hem creuat la carretera i ascendit per la pista fins al pou del Surdo, per a seguir per senda i camí a coronar la serra. Després ja ha sigut tot baixada fins a la Torre, on hem arribat passades les 13,30 hores.

Hem gaudit d'un menjar opípar a Alcoleja, amb la família, en un ambient molt agradable. La factura del restaurant ha contribuït al fet que aquest dia siga, com deia, inoblidable.

Us deixe el perfil de la ruta en Endomondo, una selecció de les meues fotos en Google+, un àlbum en Flickr per si algú vol afegir alguna, un mapa de Google Maps i la passada de diapositives habitual.

Bon Nadal!








sábado, 6 de diciembre de 2014

Mano a mano

Por unos motivos o por otros, hoy nos hemos quedado en cuadro: el Presi y Basseta, en un mano a mano desde Ibi al paraje de la Font Roja.

Salida de Ibi a la hora habitual (y con muy baja temperatura), subida por el lavadero y Barranco de Los Molinos hasta el Pou del Barber. Allí hemos decidido bajar por la pista que conduce a la Font Roja por la parte del Barranc del Infern, pero nos hemos desviado por un camino semiabandonado que nos ha llevado hasta la Casa de Vista Bella, una antigua casona en un magnífico emplazamiento.

Aunque casi todo el camino ha sido por ombría, con abundante escarcha, en la casa pegaba un solecito maravilloso. Hemos improvisado una mesa y hemos dado buena cuenta de las viandas habituales: embutido de Galán, anchoas de La Castreña, pastisets de moniato, carajillo y turrón casero de Basseta.

Para la vuelta hemos decidido improvisar y buscar una ruta alternativa. Al principio no ha sido difícil, pues había un camino marcado, pero ha llegado un momento en el que hemos tenido que atravesar un par de barrancos sin ningún tipo de referencia. Finalmente, hemos vuelto a salir a la pista y no hemos tenido problema alguno para volver.

A continuación os dejo la ruta de Endomondo, el álbum de fotos en Google+ y en Flickr, el mapa con fotos y el pase de diapositivas.